Napao drugare iz razreda jer nisu ćutali o neredu na času

Jedan maloljetnik napao je dvojicu školskih drugara u holu srednje škole u Petrovu nakon što su dali iskaz nadležnim organima u vezi sa školskim incidentom koji se dogodio sredinom februara u Srednjoškolskom centru u ovom gradu.

Kako saznajemo, trojica učenika prvog razreda su u februaru na jednom času pravila probleme nastavnici, odnosno ponašali su se neprimjereno na nastavi.

“Puštali su muziku na času, lupali o klupe. Nastavnica nije mogla da ih obuzda pa je napustila čas i to prijavila školskim organima”, rekao je izvor “Nezavisnih” blizak policijskoj istrazi.

Kada su mladići svoje postupke trebali da objasne Prosvjetnoj komisiji i rukovodstvu škole, jedan od trojice maloljetnika je svojim drugarima iz razreda, koji su zajedno s njim pravili probleme na času, rekao da ne otkrivaju ništa o ovom incidentu.

Međutim, kako tvrdi naš izvor, ono što su oni ispričali njemu se nije dopalo, pa je riješio da se fizički obračuna sa školskim drugarima.

“Policijski službenici Policijske stanice Petrovo u četvrtak su došli do saznanja da je jedno maloljetno lice u holu srednje škole u Petrovu fizički napalo dvojicu maloljetnika sa kojima ide u isti razred, u vezi s iskazom koje su oni davali nadležnim organima u vezi s incidentom koji se dogodio sredinom februara ove godine u srednjoj školi u Petrovu”, naveli su iz PU Doboj.

Kako su istaknuli, tom prilikom maloljetnici nisu zadobili tjelesne povrede. “Naime, istog dana Prosvjetna komisija je u srednjoj školi u Petrovu preduzimala određene mjere povodom incidenta koji se dogodio u prethodnom periodu od strane istih lica”, navode iz PU Doboj.

Ističu da je o svemu obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela nasilničko ponašanje i rad po navedenom je u toku.

 

Nezavisne

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments