Napokon ovakva vijest: Otvara se fabrika u BiH, posao za 700 radnika

Kompanija “Mubea”, jedan od najvećih proizvođača auto dijelova na svijetu, namjerava otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru, a pripreme za taj projekt ulaze u završnu fazu jer je ovaj njemački gigant objavio oglas u kome nudi posao za 700 radnika.

Hoće li globalni lider u autoindustriji stići u Prnjavor, bit će poznato krajem jula jer bi do tada trebalo da budu realizirana dva posla koja su direktno vezana za otvaranje kompanije: zainteresiranost domaće radne snage i ugovor koji treba da potpišu grad Prnjavor i predstavnici kompanije “Mubea” kojim bi se službeno potvrdila saradnja.

Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, potvrdio je za “Nezavisne novine” da se sa firmom iz Njemačke pregovara više od godinu dana i da razgovori ulaze u završnu fazu.

Predstavnici kompanije “Mubea” prošle godine boravili su u BiH, gdje su razmatrali tri potencijalne lokacije za investiciju, a to su Poslovna zona Aleksandrovac u Laktašima, jedna lokacija u Doboju i Poslovna zona Vijaka u Prnjavoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79