Narkodileri spremni na priznanje krivice: Kokain miješali i pakovali u banjalučkoj teretani

Zečić i Marjanović žele sklopiti sporazum, o čemu će odlučiti banjalučki Okružni sud

Vladimir Zečić i Petar Marjanović, koji su optuženi za šverc droge u predmetu Kodeks, žele da zaključe sporazum o priznanju krivice i u toku su pregovori sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom.

Ovo su potvrdili njihovi advokati Marko Mikeš i Saša Labotić, koji su zatražili da njihovi klijenti budu prvi saslušani na narednom ročištu, čemu su se advokati ostalih optuženih usprotivili. Na optuženičkoj se klupi, podsjetimo, nalaze i Milorad Vuković, zvani Luis, Luka Brković, Fili Bojić, Goran Đurica, Saša Mirković i Aljoša Marić.

Bojić smatra da je optužnica nerazumljiva i da se radi o konstrukciji te za njegovog branjenika nema dokaza za radnje koje mu se stavljaju na teret. Tužilac Vrećo najavio je da će optužbe protiv pomenutih dokazivati saslušanjem 43 svjedoka, 219 materijalnih dokaza i vještacima.

Prema optužnici, oni se terete da su od kraja 2019. do 6. decembra 2021. nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu na području Banje Luke. Kokain su najčešće miješali sa drugim supstancama i pakovali u jednoj banjalučkoj teretani.

Brković je sam prodavao kokain za iznose od 100 do 500 KM, kao i Đurica po cijeni od 100 KM za pola grama. Marjanović je, prema Brkovićevim uputstvima, u aprilu 2021. jednom licu prodao 10 grama kokaina za iznos od 1.000 KM. U više navrata prodavao je po pet grama za po 500 KM. Osim kokaina, nabavljali su marihuanu piše Oslobođenje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79