Naša stranka nije mogla zaustaviti islamsko predavanje u Vogošći: Više stotina ljudi na tribini Dževada Gološa

Više stotina pristaša islamskog učenjaka Dževada Gološa i drugih zainteresiranih građana okupilo se večeras na javnoj tribini u Kulturno-sportskom centru u Vogošći.

Tribina konroverznog naziva “Zločin ateizma” organizovana je u okviru aktivnosti Udruženja “Tempo” iz Vogošće koje uglavnom ima fokus na temama povezanim sa religijom. Voditelj javne tribine bio je islamski učenjak Dževad Gološ, koji broji velik broj pratilaca među mladim ljudima u BiH na društvenim mrežama.

Naša Stranka protiv islamskog predavanja u Vogošći na kojem je predavač Dževad ef. Gološ

Inače, događaj u Vogošći izazvao je burne reakcije u javnosti Bosne i Hercegovine, posebno u Sarajevu, gdje se tražila i zabrana događaja, označivši ga kao prostorom za govor mržnje.
Organizatori događaja za N1 su rekli da im nije u cilju širenje govora mržnje, te da je ovaj događaj edukativnog karaktera.

Na skupu u Vogošći bili su i pojedini političari iz Stranke demokratske akcije (SDA), Faruk Kapidžić i Haris Zahiragić.

Tokom dana najavljena javna tribina bila je predmetom diskusije na društvenim mrežama, a intelektualci su osudili organizaciju događaja piovezavši ga sa “vjerskim radikalizmom”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79