Naša vrijedna omladina: Srednjoškolci iz Konjica predstavili mobilnu aplikaciju “Konjic Discover”

Inovacija učenika iz Konjica za ljetnu turističku sezonu

Učenici Srednje škole Konjic predstavili su svoju mobilnu aplikaciju “Konjic Discover” u sklopu Dana grada Konjica, najavljujući tako ljetnu turističku sezonu. Pod vodstvom profesorice Emine Lizde i uz podršku menadžmenta škole, mladi Konjičani su kreirali ovu aplikaciju koja turistima pruža sve potrebne informacije o prirodnim i kulturnim atrakcijama, te smještajnim i ugostiteljskim objektima u Konjicu.

Aplikacija, dostupna na Android platformi na bosanskom i engleskom jeziku, razvijena je od strane Nađe Alihodžić, Omara Prevljaka i Admira Volodera. Predstavljajući aplikaciju, učenici su istakli da, iako iziskuje mnogo vremena, rad na njoj predstavlja veliki užitak i korisno iskustvo.

“Pozivam sve srednjoškolce da se pridruže ovoj pozitivnoj inicijativi i doprinesu njenom razvoju”, rekao je Admir Voloder, zahvalivši Gradu Konjicu na podršci.

Gradonačelnik Ćatić izrazio je ponos zbog angažmana mladih i njihovih napora da kroz znanje i kreativnost stvore korisne projekte poput ovog. “Grad Konjic nastoji podržati mlade ljude, posebno u oblasti obrazovanja, kako bi kroz svoje ideje i aktivnosti bili prepoznatljivi u lokalnoj zajednici”, dodao je Ćatić.

Profesorica Emina Lizde pohvalila je učenike za njihov trud i kreativnost, ističući važnost ovakvih projekata za promociju Konjica. Direktorica škole, Enisa Karkelja, također je čestitala učenicima i profesorici, naglasivši kako je ovaj projekat odlična prilika za praktičnu primjenu stečenih znanja.

Tokom prezentacije, učenici su podijelili stikere s kodom aplikacije, postavljene na najposjećenijim mjestima u Konjicu, omogućujući turistima jednostavan pristup aplikaciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79