Naser likvidirao Erduana jer mu je zlostavljao sestru. Sada će u zatvor na pet godina

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavao sudija Jasenko Ružić izreklo je jučer nepravomoćnu presudu kojom je Naser Abazi osuđen na pet godina zatvora za ubistvo rođaka u septembru 2021. godine, potvrdio je za Avaz advokat Amir Hadžić, koji je, zajedno s kolegom Rusmirom Karkinom, zastupao Abazija.

Za krivično djelo učestvovanje u tučnjavi, a koja je prethodila ubistvu, optuženi su bili Alija Abazi, Denis Abazi, Valentin Abazi, Muhamed Abazi, ali je postupak u odnosu na njih razdvojen te su oni ranije uvjetno kažnjeni.

Naser Abazi optužen je da je Erduanu Abaziju nožem nanio smrtonosne povrede po vratu. Sve je počelo na svadbi jednog od rođaka, a na kojoj je Erduan seksualno zlostavljao Naserovu sestru.

Erduan je poslije svadbe pobjegao od kuće i nije se vraćao. Naser je obećao da će ga ubiti ako ga pronađe.

Rođaci su pronašli Erduana, a poslije tučnjave Naser ga je usmrtio.

Sve se dogodilo 7. septembra 2021. godine u Buča Potoku, u blizini Osnovne škole “Avdo Smailović”, gdje je policija u večernjim satima pronašla mrtvog Erduana.

Optuženi Naser Abazi se od septembra prošle godine nalazi u pritvoru, koji mu je i nakon presude produžen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79