Nasilje ne jenjava: Novi napad na vozače autobusa, sindikat ističe zabrinjavajući trend

Vozačica autobusa zagrebačkog ZET-a bila je žrtva brutalnog napada od strane dvije maloljetnice, što je drugi sličan incident u manje od mjesec dana. Darko Begić, predsjednik Sindikata autobusnog, tramvajskog prometa Hrvatska-Zagreb, izrazio je ogorčenje situacijom i pozvao na poštovanje prava zaposlenika javnog prijevoza.

Prema izvještaju, dvije maloljetnice od 15 godina napale su vozačicu, srušile je na pod i tukle. Iako nije pružila otpor, vozačici su nanijele teške ozljede. Policija, hitna pomoć i unutarnja kontrola odmah su reagovale na poziv za pomoć.

Begić ističe da zaposlenici ZET-a postaju žrtve nasilja bez adekvatne zaštite i poziva na poštovanje njihovih prava. Ogorčen događajem, predsjednik Sindikata ističe kako je ovakvo ponašanje neprihvatljivo i predstavlja sramotu za društvo.

“Spali smo na to da smo postali zadnji šljam i izopćenici iz društva koje može tući, šamarati, cipelariti, izbijati zube kako se kome svidi. Ako imaš problema slobodno se iskali na zaposlenicima ZET-a, nije problem, ne odgovara niko i nema nikakvih posljedica”, poručuje Begić.

Sindikat traži ozbiljnu reakciju i sankcije za počinitelje te ističe važnost pružanja adekvatne zaštite zaposlenicima javnog prijevoza kako bi se izbjegli ovakvi incidenti u budućnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79