Nasilje u kafani “Gradska”: Bračni par pretučen, od osiguranja dobili batine

U posljednjem incidentu nasilja u jednoj od poznatih banjalučkih kafana, nazvanoj “Gradska”, bračni par je brutalno pretučen od strane obezbjeđenja, tvrdi Sonja Dimitrijević, jedan od žrtava. Incident se dogodio nakon što su se par i njihova prijateljica zatekli u toaletu, a kako tvrde, samo su pokušali da napuste lokal.

„Samo znam da odjednom me je napao jedan krupan čovjek, ćelavi, gurnuo me je. I tada je moj muž intervenisao, uskočio i pitao: ‘Šta se dešava, zašto je guraš’. I odjednom su nas obletjeli sa svih strana. I tu je bila masa pesnica, mi smo završili na podu. Njega su, mog muža šutirali“, priča Sonja Dimitrijević.

Sonja Dimitrijević opisuje za N1 da je situacija eskalirala kada ih je jedan od obezbjeđenja napao, a zatim su ih nasrnuli sa svih strana, rezultirajući njihovim brutalnim povredama. Suprug je pretrpio ozbiljne povrede lica, uključujući polomljenu vilicu i nos, dok je Sonja zadobila brojna nagnječenja i podlive. Incident je kulminirao izbacivanjem para iz kafane, uz minimalnu intervenciju policije.

A sve se odigralo, priča, u „Gradskoj kafani“ iz koje su ih na kraju izubijane izbacili. Policija je, tvrdi, stigla tek poslije trećeg poziva.

„Kažu, oni nemaju nadležnosti ništa dalje da urade povodom toga. Ovi su se u diskoteci zaključali. Njima, kao, treba sudski nalog i ne znam šta da bi ušli u zatvoreni prostor i zato treba vremena i tako dalje“, rekla je Sonja.

Sastaviše samo službenu bilješku. Krivičnu prijavu su prihvatili tek kada su Dimitrijevići angažovali advokata.

„Policijski službenici nisu htjeli da lice koje su oštećeni imenovali kao izvršioca ovog krivičnog djela da procesuiraju. Da uzmu podatke o njemu. Zašto se to radi, kako se to radi, meni nije jasno“, izjavio je advokat Goran Jovandić.

Šta je preduzeto, iz MUP-a ne odgovaraju. Muškarac koji se javio na broj „Gradske kafane“ poručio je da je zadužen samo za rezervacije. Drugog sagovornika nije pronašao.

„Da sam malo manje građe, ja bih bila mrtva, da se ne lažemo. I sad ja treba da ispunim crnu hroniku? Ti ljudi su zaštićeni, iako sam ih ja identifikovala i naši svjedoci, niko još ništa nije uradio“, ispričala je Sonja Dimitrijević.

prijetnjama koje dobija, odlučila je javno progovoriti o incidentu kako bi istakla ozbiljnost problema i neadekvatnu reakciju nadležnih institucija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79