Nastavak priče: “Nerminu Dogiću nudili novac da plati 3.520 KM RS-u jer je u logoru. On nije uzeo ni marku!”

Ako za Bosnu i Hercegovinu kažemo da je to zemlja čudnih relacija i apsurda nismo otkrili toplu vodu. Zapravo, iz godine u godinu sve je više slučajeva koji ni u najgnusnijim knjigama nisu opisani.

Jedan takav slučaj ovih dana zabilježen je u Tuzli.

Čitati i pisati o njemu nije jednistavno, a nezamislivo je živjeti i boriti se sa ovakvim presudama. Naime, čovjeku koji je u minulom ratu preživio najstrašniju golgotu, logorska mučenja i strašnu traumu presuđeno je da mora platiti 3.520 KM za vrijeme provedeno u logoru – piše Crna-Hronika.

Dakle, prema nalogu Opštinskog suda Banja Luka, a presudi Opštinskog suda u Tuzli, logiraš NERMIN ĐOKIĆ za provedenih 14 mjeseci u logoru Batkovići mora platiti skoro 4.000 KM, kao da je boravio u najeminentnijem hotelu, a ne u najkrvavijem užasu, suočen oči u oči sa vlastitom smrću.

O ovom slučaju više pročitajte ovdje.

Nermin Dogić mora platiti 3.520 KM RS-u jer je u logoru proveo 14 mjeseci

Samo par dana nakon što smo objavili Nerminovu životnu priču, donosimo vam nastavak. Kako sam kaže ovaj logoraš ali i borac Armije Bosne i Hercegovine, veliki broj ljudi dolazio mu je na vrata, pozivao na telefon kako bi mu donijeli cijeli iznos koji treba da plati.

On je sve te prijedloge kategorički odbio.

“Poštovani i cijenjeni prijatelji. Ovom prilkom Vam se želim svima zahvaliti na nesebičnoj podršci koju ste mi pružili iz cijele naše Bosne i Hercegovine, od Višegrada, Foče, Zvornika,
Šeher-Divića, Bijeljine,Gradačca, Tuzle ,Sarajeva, lijepog našeg Travnika, pa do Mostara, od poznatih i nepoznatih Bosanaca i Hercegovaca.

Posebno se želim zahvaliti ljudima koji su se javili telefonom a i onima koji su direktno došli na kućna vrata i ponudili kompletan iznos novca kako bi ja to uplatio. Novac nisam želio uzeti, jer meni novac nije problem.

Problem je još jedno veliko poniženje koje sam doživio od onih ljudi, naših ljudi, koji su dozvolili da se ovo desi.

Još samo želim napomenuti, od mog izlaska iz logara, priključio sam se ARBIH, i to u jedinicu, PONOSNU Jedinicu, 255 bbr HAJRUDIN MEŚIĆ-Teočak.

Do sada za ovih 30 godina NIKADA, od ovih naših vođa, niko nije došao da mi makar kaže, uranio premijeru moj. ❤️🇧🇦❤️ – izjavio je Nermin Dokić piše Crna-Hronika

Samo u BiH: Sud odlučio da logoraš mora platiti “boravak” u logoru od 14 mjeseci. Cijena 3.520 KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79