Nastradala curica u Zagrebu: Izašla iz autobusa, iz suprotnog smjera naletio kamion

U strašnoj nesreći koja se dogodila oko 12:40 sati na zagrebačkom Žitnjaku, djevojčica je izgubila život nakon što je izašla iz školskog autobusa. Nesreća se dogodila u blizini označenog pješačkog prijelaza, a policijskim uviđajem će se utvrditi je li djevojčica prelazila na zebri.

Prema informacijama komšija, djevojčica koja je izgubila život imala je 9 godina, išla je u treći razred i živjela je u blizini mjesta tragedije.

Prema izvještaju Nove TV, djevojčica je išla iza autobusa kada je kamion iz suprotnog smjera naletio na nju i usmrtio je. Uviđaj će utvrditi je li vozač kamiona prebrzo vozio. Cesta na kojoj se dogodila nesreća zatvorena je za kamione težine veće od 7,5 tona, iako kamion koji je sudjelovao u nesreći nije prelazio tu nosivost.

Mještani već godinama upozoravaju na opasnost te ceste i traže bolje mjere sigurnosti, uključujući kamere i usporivače prometa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79