NATO snage ulaze u BiH!? Zvizdić: Šalju bataljon rezervnih snaga

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je saopćio da NATO šalje bataljon rezervnih snaga u BiH.

“NATO u BiH šalje bataljon rezervnih snaga kao podršku vojnoj misiji EUFOR Althea. Dugo očekivana i strateški izuzetno važna odluka za gašenje secesionističkih i iredentističkih ideja i očuvanje mira i stabilnost”, poručio je Zvizdić na Twitteru.

Poruka Zvizdića dolazi u trenutku kada je Milorad Dodik ponovo zaprijetio da će proglasiti nezavisnost Republike Srpske ukoliko visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt bude intervenisao u vezi sa državnom imovinom.

“Mi smo iznijeli svoje vizure i rekli da BiH treba da se vrati na Ustav, da se prestane sa intervencionizmom i da se stranci povuku”, istakao je Dodik na društvenoj mreži “X”.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović je na poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga prije dva dana boravio u Briselu gdje je tražio proaktivno angažovanje NATO-a, uključujući i mjere odvraćanja, s ciljem preveniranja bilo kakvog narušavanja mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

To uključuje i vraćanje NATO snaga u vojne baze u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79