Naučnici tvrde da muškarci s malim “alatom” voze skupe automobile

Istraživači sa Univerzitetskog koledža u Londonu uspostavili su vezu između percepcije spolne moći pojedinca i želje za moćnim autom

Sad je i naučno dokazano: muškarci s malim “alatom” pokušavaju to kompenzirati skupim automobilom. Za tipove koji voze sportske automobile vjerojatnije je da imaju mali “alat”, ustanovili su britanski naučnici.

Istraživači sa Univerzitetskog koledža u Londonu proveli su studiju na osnovu koje tvrde da su uspostavili vezu između percepcije spolne moći pojedinca i želje za posjedovanjem sportskog automobila visokih performansi, prenio je novozelandski NZ Herald.

Grupa naučnika s Odsjeka za eksperimentalnu psihologiju na Univerziteta koledžu u Londonu odlučila je ispitati ima li “imalo istine u stereotipnom shvaćanju da muškarac koji vozi skupi sportski auto time u stvari kompenzira svoju mušku neadekvatnost”.

Ispostavilo se da je ekološka aktivistkinja Greta Thunberg imala pravo kad je ismijala TikTok influencera Andrewa Tatea, osumnjičenog za silovanje i trgovinu ženama.

Kad joj se Tate na Twitteru podsmjehnuo, hvaleći se ergelom svojih skupih sportskih automobila, 18-godišnja Šveđanka mu je odgovorila sa “small dick energy”, energija malog “alata”.

Londonski naučnici ispitali su 200 muškaraca u dobi od 18 do 74 godine. Nisu im metrom mjerili “alate”, nego su ih podijelili u dvije grupe, jednu su uvjerili da im je “alat”mali, a drugu ne. Odnosno, jednoj skupini je rečeno da je prosječna veličina “alata” 18 centimetara, dok je drugima rečeno da je prosjek 10 centimetara.

Britanski naučnici tvrde da su tako prvi put uspostavili “psihološku vezu između brzih automobila i malih “alata””. Objavili su to u izvještaju “Mali alati i brzi automobili”. Rad nije prošao recenziju kakvu mora proći znanstveni rad prije objavljivanja u priznatom časopisu, no autori vjeruju da su napravili dobar temelj za buduća istraživanja.

Kako kažu, natjerali su ispitanike da vjeruju da imaju relativno mali ili veliki “alat” dajući im lažne informacije o prosječnoj veličini spolnog organa kod drugih muškaraca.

Oni koji su smatrali da imaju mali “alat”, jer im je sugerirano da je 18 centimetara prosjek, sportske automobile ocjenjivali su poželjnijima od ovih drugih, kojima je rečeno da je zadovoljavajući prosjek već 10 centimetara.

Ispitanicima su postavljana pitanja vezana i uz druge luksuzne proizvode, no londonski psiholozi nisu pronašli vezu između muške anatomije i želje za posjedovanjem drugih statusnih pokazatelja.

Također, nisu dovođeni u zabludu samo u vezi veličine spolnog organa, nego i osobnih financija, prijateljstva, fizičkog zdravlja – ali ništa od toga nije imalo utjecaj na povećanje njihove želje za sportskim automobilom piše RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79