Navali, narode: Prodaje se Golf “dvojka” GTI G60 koji je prešao 52.000 km

Druga generacija VW Golfa uživa kultni status ne samo na našim prostorima nego i širom Europe. Jer, malo koja generacija Golfa nudila je tako raznovrsnu ponudu različitih verzija, od terenca za slobodno vrijeme Country, preko luksuznog Carata do nekoliko sportskih GTI/Rallye verzija.

Jedan od tih rasnih sportista je VW Golf GTI G60, automobil koji je bio dostupan u periodu od 1988. do 1991. godine. Za pogon GTI-ja G60 bio je zadužen 1,8 litarski benzinac s G-punjačem, agregat koji je razvijao 162 KS.

Za razliku od verzije Golf Rallye, pogonjene istim motorom, Golf GTI G60 zadržao je klasične okrugle farove ali i odustao od širokih lukova oko točkova, prenosi Radiosarajevo.

U Italiji je ovih dana ponuđen izvanredno očuvani VW Golf GTI G60 u “Bright Blue Metallic” boji, proizveden 1991. godine, koji je prešao svega 52.072 kilometara!

Iako je automobil u originalnom stanju, malu zabunu unosi podatak trgovca da se ispod haube nalazi motor snage 171 KS!? Bilo kako bilo, Golf G60 ostavlja dobar utisak, s klasičnim BBS naplatcima, a dodatnu vrijednost daje mu činjenica da je riječ o 5-vratnoj izvedbi.

Trgovac, firma Tramonti Diffusion, traži 27.000 eura za ovaj raritetni primjerak. Sitnica za ljubitelje kultnog automobila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79