Navijači FK Sarajeva koji su napali bivše navijače na Ilidži izlaze na slobodu

Navijači FK Sarajeva koji su napali bivše navijače na Ilidži izlaze na slobodu


 

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku kojom se sedmorici optuženih za napad na srbijanske državljane prošlog mjeseca ukida mjera pritvora.

Ovu informaciju je za portal Klix.ba potvrdili advokati Damir Beglerović i Izet Baždarević, koji zastupaju neke od osumljičenih.

Pritvor će biti ukinut za osobe Baltić Eldar, Tahirović Aldin, Demir Haris, Hodžić Ensar, Omeragić Belmin, Hadžić Armin, Bešić Eldar.Njima se na teret stavlja krivično djelo “nasilničko ponašanje”.

Oglasila se majka navijača Benjamina Hasanovića: Da, moj sin je odan Hordama Zla, ali nije pravio incidente

Istovremeno su donesene mjere zabrane koje obuhvataju sastajanje sa drugim osumnjičenima, te zabrana međusobnog komuniciranja telefonom i pismenim putem, kao i zabrana prilaska na 100 metara.

Sarajevska policija je nedugo nakon incidenta koji se dogodio na Ilidži 14. januara ove godine identifikovala, pronašla i uhapsila 10 huligana.

Problem nastao zbog zastave i “bahaćenja” pojedinih roditelja bivših beogradskih navijača

“Jeste zastava FK Zvezdare velika, ali klupski grb je cvijet i nema nikakvih nacionalističkih obilježja, čak ni srpskih boja”, pojašnjava M.M. da zastava ne može ni u kom slučaju da predstavlja provokaciju.

Kako doznaje portal Crna-Hronika problem se mogao riješiti dan ranije, kada je roditeljima iz Srbije predloženo da ne postavljaju spornu zastavu na ogradu. Nakon upozorenja, roditelji su sutradan ipak postavili spornu zastavu.

“Svemu kumovao alkohol”

Zastava ko zastava nema nikakvih spornih obilježja za obične roditelje i posmatrače ali za one koji su uključeni u balkansku navijačku scenu itekako ima. Kao što doznaje portal Crna-Hronika navedena zastava je navijački transparent ekipe iz Beograda pod nazivom “Bulke” čija djeca su učestvovali na turniru.

Portal Crna-Hronika doznaje da par napadnutih roditelja su od ranije poznati balkanskoj-navijačkoj sceni ali i poznati policijskih organima reda i mira.

Napominjemo na fudbalskom turniru učestvovalo je čak 40 timova, a niti jedan tim nije iz Sarajeva.

“Da ne bi bilo da širimo mržnju, moram da naglasim da ovde, naravno, ima mnogo dobrih ljudi. Čim su čuli šta se dogodilo, zvali su me iz sarajevske Škole fudbala ‘Bambinosi’ da ponude bilo kakvu vrstu pomoći. Sve ću vam reći ako kažem da zbog propusta u organizaciji na turniru ne učestvuje nijedan tim iz Sarajeva. Zvalo je i mnogo prijatelja muslimanske veroispovesti i nude pomoć. Vlasnik hotela u kome smo mi smešteni (prim.aut. pojedini roditelji nisu u istom hotelu sa djecom), ponudio je povređenom čovjeku besplatan boravak. Zaista je mnogo primjera dobrote ovdje”. – izjavio je roditelj za Kurir


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija