Ne odlagajte zimsku odjeću: Od sutra niske temperature, kiša i susnježica

Dok su se temperature proteklih dana penjale do rekordnih visina, april je ove godine odlučio pokazati svoju nepredvidljivu narav.

Jučer smo bilježili vrućinu koja je obarala sve pred sobom, ali već večeras nas očekuje potpuno drugačija slika.

Sjaj sunca i toplina će se zadržati još samo do sutra popodne, a onda nam stiže iznenadna promjena. Meteorolozi s BHMeteo.ba najavljuju nagli preokret – pad temperature, pojačan sjeverac i kiša koja će dovesti do naglog osjetljivog pada.

Danas, posebno na sjeveroistoku Bosne, temperature će dosegnuti nevjerojatne visine, lokalno i do 33 stupnja Celzijusa. No, već sutra će jaka bura donijeti olakšanje, ali i naglo zahlađenje.

Jutarnja temperatura zraka u Bosni će biti od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna u Bosni od 2 do 8, na jugu zemlje od 8 do 15 stepeni.

Od utorka poslijepodne, vrijeme će postati promjenljivo, a kiša će početi padati gotovo svugdje.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) najavljuje postupno naoblačenje, uz mogućnost lokalnih pljuskova već sutra popodne, a noću kiša i pljuskovi će zahvatiti čitavu zemlju. Na planinama se već sutra očekuje susnježica.

Srijeda će biti oblačna s čestim kišama i pljuskovima, a na planinama i snijegom. Temperature će biti znatno niže, a vjetar će osjetno zahladiti atmosferu. Jutarnje temperature će se kretati od nula do šest, a dnevne od dvije do osam stepeni.

Iako smo se već počeli pripremati za toplije dane, čini se da zima nije potpuno odustala od nas. Stoga, ne odlagajte zimske jakne još uvijek – hladnoća nam se približava!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79