Nedim Sladić više neće predviđati vremenske (ne)prilike na društvenim mrežama!

Nedim Sladić više neće predviđati vremenske (ne)prilike na društvenim mrežama!


Nedim Sladić, najpopularniji bh. meteorolog, na svom je Facebook profilu objavio poruku, da zbog uvredljivih komentara koje je dobijao nakon svojih prognoza, odlučio je da više neće objavljivati svoja predviđanja vremenskih (ne)prilika na svom profilu.

Sladić je svoj profil koncipirao tako da bude namijenjen široj publici kako bi se ljudi mogli informisati ako to žele, ali i da održava komunikaciju sa svojim kolegama i prijateljima. Međutim, u posljednje vrijeme suočava se s nepodnošljivim situacijama, što mu je oduzelo cilj tog profila. Sve je postalo depresivno, pa je odlučio da se povuče.

Nedim je prošao intenzivan studij u Ujedinjenom Kraljevstvu, za koji se borio punih tri godine s roditeljskom podrškom. Nažalost, zbog nerealnih i nebuloznih tvrdnji koje su počele uništavati ugled meteorologije kao nauke, postalo mu je teško ostvariti svoj cilj da podijeli stečeno znanje s drugima na edukativan način.

Iako je imao namjeru dati doprinos zemlji i narodu u najboljem svjetlu, suočava se s ljudima koji vjeruju u apsurdne stvari, što mu otežava ostvarivanje tog cilja. Ipak, neće odustati od svoje ljubavi prema meteorologiji, ali će se distancirati od pritiska i uvreda koje je nepotrebno trpio. Sladić će i dalje slijediti naučne činjenice u svojoj misiji, ali neće tolerisati uvredljive nazive poput “strani plaćenici”, “globalističke pudlice”, “Schwabbov puleni” i “zapadni pijuni”, jer smatra da on i njegove kolege nisu zaslužili takvo omalovažavanje nakon svih napornih i stručnih radova.

Na kraju poruke, Nedim Sladić poziva na prestanak mržnje i uvreda te apeluje na razumijevanje i poštovanje prema struci i ljudima koji se profesionalno bave meteorologijom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija