Nejasno da li je Fikret Abdić uhapšen: Njegova kćerka tvrdi da je jutros otišao na posao

Elvira Abdić-Jelenović, kćerka načelnika Općine Velika Kladuša i osuđenog ratnog zločinca, kazala je da Fikret Abdić “nije otišao ni u Banju Luku, ni u Sarajevo” sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jer im je kazao “da ne želi ići bez svog advokata i da ga mogu vezati i odvesti na silu”.

Naime, na snimku koji je sinoć objavljen na Facebook stranici Laburističke stranke čuje se kako mu inspektor SIPA-e saopćava zbog čega ga lišavaju slobode, te da treba sa njima poći u Regionalni ured u Banjoj Luci. Međutim, kako se ispostavilo jutros nakon prvobitnih vijesti o hapšenju, Abdić u ovom trenutku nema status uhapšene osobe.

SIPA uhapsila Fikreta Abdića na 82. rođendan: Porodica sve snimila

– Istina je da mi uopće ne znamo o čemu se radi. Sve što mi znamo je ono što ste i vi čuli na videu koji je objavljen na stranici Laburističke stranke sinoć. Njegov advokat sinoć nije mogao doći – kazala je Abdić-Jelenović.

Ona je saopćila da je Fikret Abdić jutros otišao na posao u zgradu Općine Velika Kladuša.

Situacija u vezi s Abdićem i dalje je prilično nejasna, budući da hapšenje ne zavisi od toga da li je prisutan advokat osumnjičene osobe. S druge strane, SIPA ne daje bilo kakvo pojašnjenje u vezi s tim šta se desilo tokom noći, odnosno nakon što su pripadnici SIPA-e Abdiću saopćili da ga lišavaju slobode i vode u Regionalni ured u Banju Luku, piše Faktor.

Interpol je ranije za Abdićem raspisao crvenu potjernicu.

Potjernica je raspisana na zahtjev Interpola Zagreb i proslijeđena je policijskim agencijama od kojih se tražilo njegovo hapšenje.

Kako nam je jučer potvrđeno iz jedne od policijskih agencija u BiH, Abdića hrvatske vlasti traže zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79