Nekada član SDP-a: Hamdija Lipovača se učlanio u Stranku za BiH, imenovan za povjerenika u USK

Bivši premijer Unsko-sanskog kantona te bivši gradonačelnik Bihaća i visokopozicionirani kadar SDP-a Hamdija Lipovača učlanio se u Stranku za BiH.

Ta informacija potvrđena je sinoć na svečanoj sjednici stranke povodom 26. godišnjice osnivanja. Lipovača je odmah imenovan za povjerenika Stranke za BiH u Unsko-sanskom kantonu.

Evidentno je da lider stranke Efendić traži načina da bude prisutan širom države te zbog toga poseže za nekim starim kadrovima, poput Lipovače.

Lipovača je itekako poznata politička figura u državi, naročito kroz djelovanje u SDP-u, a za njega su se vezale i brojne pravosudne afere. Za neke je oslobođen, a za neke osuđen.

Podsjetimo Lipovača je na izborima 2018. imao i jednu kratku epizodu gdje s edovodio u vezu sa SBB-om. Sada je političku sreću odlučio potražiti u novoj stranci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79