Nekadašnji vođa Partizanove grupe, Branislav Bane Penčić, ubijen je snajperom s udaljenosti od 30 metara

Nekadašnji vođa Partizanove grupe “Head Hunters”, Branislav Bane Penčić, ubijen je iz snajpera s udaljenosti od 30 metara u subotu u Obrenovcu, prenose srpski mediji

Kako piše Kurir u trenutku ranjavanja bio je sa suprugom koja je pala na koljena i počela plakati. Prevezen je bez svijesti u bolnicu, gdje je umro. Navodno je pogođen u grudi.

Naime, ovo nije prvi put da su ga napali. Penčić je ranjen 2016. godine na autobusnoj stanici u Obrenovcu.

Nepoznata osoba je oko 16:10 sati na autobusnom kolodvoru u Obrenovcu ispalila dva do tri hica iz vatrenog oružja u 35-godišnjeg muškarca – rekli su iz MUP-a.

Do 2013. godine Penčić je bio vođa grupe “Head Hunters”. Protiv njega je u razdoblju od sedam godina podneseno više od 12 kaznenih prijava za nasilničko ponašanje, otmicu, neovlašteno držanje i trgovinu opojnih droga, napad na službenu osobu, krađu.

Navodni motiv pucnjave su navodno neraščišćeni kriminalni poslovi iz Austrije, u kojoj je Penčić posljednjih godina boravio.

Zločin u Obrenovcu inače nije prvo ubistvo snajperom u srpskom podzemlju. Podsjetimo, Milomir Jovanović iz Vranića ubijen je u januaru 2017. godine poslije jedne sahrane na groblju u Sopotu. Smrtonosni hici odjeknuli su u popodnevnim časovima, u momentu kada je Jovanović poslije sahrane krenuo prema svom “džipu”. – Jovanović je bio u pratnji trojice muškaraca koji su ga čuvali. S njima je krenuo prema “džipu”. Prije nego što je uspio da otvori vrata, odjeknuli su hici. Pogođen je u grudi i na mjestu je preminuo. Njegovo obezbjeđenje ga je odmah stavilo u “džip” i velikom brzinom odvezlo do doma zdravlja, ali su ljekari po prijemu mogli samo da konstatuju smrt – kaže izvor upućen u detalje uviđaj.

Jovanović je, inače, bio kum Dejana Stojanovića Keke, čija porodica mu je tada i dala čitulju. Interesantno je da je pre ubistva Jovanovića njegov brat navodno nestao u Rusiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79