(FOTO) Neko u kapelici roštiljao. Mještani ogorčeni traže reakciju nadležnih

Kako se može vidjeti i na fotografijama, oltar i pod ispred njega crni su od gareži, a lijevo od oltara još uvijek je položena – peka.

Jedan mještanin grada Kaštela tijekom nedjeljnog boravka u prirodi i uživanja na suncu i viskom temperaturama ostao je šokiran onim što je zatekao. Naime, u crkvici sv. Lovre na Ostrogu, povijesnom naselju na padinama Kozjaka, neko je roštiljao na oltaru.

Sramotni prizor oltara u ostacima pepela i s pekom ostavljenom pokraj njega.

Ovako nešto ni barbarima ne bi palo napamet – na oltaru roštiljak, a ispred njega spremati peku”, poručio je zgroženi mještanin za Portal grada Kaštela. Ističe da ključeve crkvice u kojima se stoljećima služe mise imaju samo članovi Udruge sv. Lovre od Ostroga koji bi se trebali baviti zaštitom ovog povijesnog hrvatskog i crkvenog lokaliteta.

Mještanin kojeg su zgrozili ovi prizori često šeće tim područjem, ali inače ne zaviruje u crkvu. Ove nedjelje ga je nešto ponukalo da baci pogled kad već ne može ući, a ono što je vidio ostavilo ga je u nevjerici.

Kako se može vidjeti i na fotografijama, oltar i pod ispred njega crni su od gareži, a lijevo od oltara još uvijek je položena – peka.

I uokolo crkve vidljive su hrpe glomaznog otpada i smeća, a netko je polomio i jednu od klupa pokraj nje, što samo dodatno potvrđuje kako pojedincima ništa nije sveto, piše Portal grada Kaštela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79