Nemate monopol na nametanje “ispravnog bošnjačkog načina razmišljanja”

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini reagovala je na izjave ministrice vanjskih poslova Bisere Turković koja je izrazila zabrinutost zbog mogućnosti da bi SNSD-ov Denis Šulić mogao biti ministar u Vijeću ministara BiH iz reda Bošnjaka.

Naime, Turković je rekla da će, ukoliko u Vijeće ministara BiH bude izabran član iz reda Bošnjaka, a pod kontrolom SNSD-a, to značiti prepuštanje potpune kontrole nad Vijećem ministara BiH proruskim političkim snagama.

Tim povodom, iz Ambasade Rusije su naglasili kako su obratili pažnju na izjavu šefice bh. diplomatije.

Kao što je poznato, ne dozvoljavamo sebi da se miješamo u procese formiranja organa i resora vlasti u BiH. Za razliku od naših zapadnih oponenata, koji sa pjenom na usnama viču o suverenitetu BiH i odmah naglašavaju kakvi tačno ljudi su im potrebni u strukturama vlasti, i to na svim nivoima”, poručili su.

Također, naglasili su kako polaze od toga da će se novi sastav Vijeća ministara rukovoditi nacionalnim interesima Bosne i Hercegovine.

Niko, pa ni gospođa Bisera Turković, nema monopol na nametanje ‘ispravnog bošnjačkog načina razmišljanja’, na etiketiranje nekoga poput ostalog kao proruskog. Jer je u interesu samih naroda BiH da razvijaju saradnju sa svim zainteresovanim državama, uključujući i Rusiju. Spremni smo za to”, zaključili su iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79