Nemile scene na predizbornom skupu Fuada Kasumovića: Dvojica muškaraca nasrnuli na Aidu Halać

Nemile scene na predizbornom skupu Fuada Kasumovića: Dvojica muškaraca nasrnuli na Aidu Halać


Ponovo nemile scene u Zenici na predizbornim skupovima političkih stranaka koje se bore za svaki glas. Ta borba za glasove, prerasla je i u fizičke obračune na mjestima organiziranja predizbornih skupova. Večerašnja nemila scena dogodila se na istom mjestu, na kojem su imale skup simpatizeri SDA stranke i pristalice incijative Kasumović Fuad.

Kako tvrde izgovir portača Crna-Hronika, na predizbornom skupu BHI inicijative Kasumović Fuad napadnuta kandidatkinja Aida Halać. Skup je organizovan u mjestu Gornja Zenica od strane administracije BHI KF.

Na istom mjestu, samo nekoliko sati ranije pristalice SDA stranke organizovale su skup podrške svojim članovima. Kako nezvanično saznajemo, za sada nepoznata dva muškarca odlučila da se obračunaju sa kandidatima BHI KF. Napadnuta je Aida Halać, kandidatkinja za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona i vijećnica u Gradskom vijeću Zenica. Halać je ugledna sportistkinja i dobitnica raznih priznanja u sportu.

Intervencijom policije napad riješen je slučaj.

Detalji napada na SDA članove u Zenici: Emina bježala livadama, čekićem im polupali SDA kombi

Podsjećamo danas su se oglasili iz Stranke demokratske akcije, iz koje kažu kako su to medijski spinovi gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.
Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Medijski spinovi iz kuhinje Fuada Kasumovića – Kandidati SDA ni na koji način nisu učestvovali u incidentu u Lašvi – Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica odbacuje kao netačne i maliciozne navode iz medijskog tabora Fuada Kasumovića o navodnom incidentu u Lašvi.

Istina je da se u jednoj lokalnoj porodici desio incident, ali u incidentu ni na koji način nisu učestvovali kandidati SDA niti je prema našim kandidatima izrečena bilo kakva ružna riječ.

Radi se o klasičnim medijskim spinovima iz propagandne kuhinje Fuada Kasumovića koji i na ovaj način pokazuje da u njegovim redovima vlada panika i strah od sigurnog izbornog poraza. Tome u prilog govori i incident na skupu u Brnjicu, čiji su akteri bile osobe u stranačkim dresovima “BHI-KF”.

Kasumoviću bi bilo bolje da građanima objasni kako je za šest godina potrošio stotine miliona maraka, a da nije realizirao nijedan kvalitetan razvojni projekt, dok svu svoju snagu fokusira na borbu protiv SDA i Bakira Izetbegovića kao favorita naroda u utrci za povratak u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Da li je i ovo bio samo jeftini politički spin ili fizički obračun saznat ćemo nakon što se oglase organi javnog reda i mira.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija