Neobični lopovi: Uhapšeni jer su krali čokolade u prodavnicama

Policija u Puli je završila istragu nekoliko krađa čiji su počinioci bili 25-godišnjak i 22-godišnjakinja. Ove dvije osobe posebno su bile sklone krađi čokolada.

Mladić je počinio osam krađa, a djevojka sedam, saopćili su iz policije. Najviše su krali čokolade.

Nakon što je 18. februara u poslijepodnevnim satima pulska policija primila dojavu da je otuđena veća količina čokolade u dvije trgovine, u večernjim satima su pronađene osobe čiji je izgled odgovarao opisu iz prijave.

Utvrđeno je da su ukrali 150 čokolada i time nanijeli štetu od nekoliko hiljada kuna. Također je utvrđeno da to nisu bile jedine trgovine u kojima su krali.

Oni su su 17. i 18. febraura u šest prodavnica ukrali različite prehrambrene i kozmetičke proizvode, odjeću, tostere, ogledala i druge predmete. Pričinjena šteta iznosi nekoliko hiljada kuna.

Policija je saznala i da je 25-godišnjak u augustu prošle godine iz prodavnice ukrao više boca alkoholnog pića, piše Jutarnji list.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79