Nepoznati muškarac na Igmanu repetirao pištolj prema djetetu i psu

Policiji u Sarajevu danas se obratila žena i prijavila da je nepoznati muškarac na Igmanu, na putu za Hrasnički stan, repetirao pištolj prema njenom psu kojeg je na uzici vodilo njeno dijete, te prema njoj, djetetu i njenim prijateljima.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za portal “Avaza” je potvrđeno da je žena danas u 11:20 sati prijavila ovaj događaj.

– Ženska osoba prijavila je prijetnje nepoznate osobe vatrenim oružjem. Kolege su izašle na lice mjesta i nisu pronašle NN lice. S njom su obavili razgovor i ista nije htjela zvanično pristupiti u Policijsku stanicu da prijavi događaj i nepoznatu osobu- kazao je za portal “Avaza” dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema navodima žene koja je prijavila slučaj, pas, koji je bio na uzici, krenuo je u pravcu nepoznatog muškarca koji je bio u društvu djevojke. Muškarac ga je prvo pokušao udariti nogom, a nakon toga je repetirao pištolj prema njima zaprijetivši da će ubiti psa. Muškarac i djevojka su se udaljili nakon što je žena pozvala policiju.

 

Čitateljica portala Klix.ba danas je doživjela neugodnost na Igmanu, na putu za Hrasnički stan, kada je nepoznati muškarac repetirao pištolj prema njenom psu, djetetu te dvoje prijatelja.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo za Klix.ba je potvrđeno da je ženska osoba u 11:20 sati prijavila ovaj slučaj.

“Ženska osoba je prijavila prijetnju nepoznate osobe vatrenim oružjem. Na mjesto događaja se uputila policijska patrola koja je uzela izjavu i pretražila područje, ali nije pronašla osobe koje odgovaraju opisu”, kazali su nam.

Prema riječima gospođe koja je doživjela šokantnu situaciju sve se odigralo nakon što je njeno dijete na uzici vodilo psa koji je razigrano krenuo prema muškarcu i djevojci.

Kada im se pas približio, mladić za kojeg kaže da je imao crnogorski naglasak, prvo ga je pokušao udariti nogom, a zatim iza pojasa izvukao pištolj i repetirao ga prema psu i porodici uz riječi: “Hoćeš li sad da ga likvidiram?”.

Nakon što je gospođa koja je prijavila slučaj izvadila mobitel kako bi pozvala policiju, muškarac i djevojka su pobjegli u nepoznatom pravcu, a nisu ih pronašli ni policajci koji su brzo stigli na mjesto dojave. Fotografiju koju objavljujemo nastala je u trenutku kada su se muškarac i djevojka udaljavali od mjesta gdje se sve odigralo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79