Nermin Nikšić o prvoj godini rada Vlade FBiH: Obnavljamo porušene mostove povjerenja

Foto: Facebook

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, stao je pred novinare kako bi proslavio godišnjicu rada Vlade FBiH. Njegove riječi su zračile optimizmom dok je reflektirao na proteklu godinu.

“Za tri dana će biti godinu dana rada Vlade FBiH. Prije njenog formiranja, to je bilo vrijeme ozbiljne krize, zastoja, blokada. Kako na domaćem planu, tako i na evropskom putu BiH”, kazao je Nikšić.

Istaknuo je da je sada uspostavljena atmosfera povjerenja, jedinstva i izuzetno korektnih odnosa prilikom donošenja odluka, te je Nikšić naglasio da to smatra ključnim uspjehom.

“Krenuli smo otvoreno, sa željom da obnovimo porušene mostove međusobnog povjerenja, da rušimo tabue o nemogućnosti saradnje. Rješenja iznalazimo kao tim. Svi moramo činiti kompromise kako bismo išli naprijed”, poručio je Nikšić.

Izložio je listu zakona koji su usvojeni i korake koji su poduzeti u gotovo svim sektorima. Posebno je istaknuo da je ključni prioritet Vlade zakon o suzbijanju kriminala te naglasio važnost njegove provedbe.

Poslije Nikšića, obratili su se pojedini federalni ministri koji su govorili o dostignućima i pozitivnim pomacima u svojim resorima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79