Nermin protiv Nermina: Ili si naivan ili na lošem putu

Lideri SDP-a, HDZ-a i SNSD-a Nermin Nikšić, Dragan Čović i Milorad Dodik dogovorili su u četvrtak formiranje tima za pripremu izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, a svoj komentar na ovo dao je i Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES).

– S velikom pažnjom ćemo pratiti taj proces. Naivno je očekivati dobre prijedloge od Čovića i Dodika. Snažno ćemo se suprotstaviti rješenjima koja vode podjeli Bosne i Hercegovine. Nikšić je ili naivan ili je na lošem putu – rekao je Ogrešević.

Rok koji se pomenuo nakon sastanka Nikšića, Čovića i Dodika je šest mjeseci.

I ranije je Čović insistirao na izmjenama Izbornog zakona, pa je tako HDZ prošle godine uputio u proceduru prijedlog izmjena ovog zakona “po mjeri Čovića”, kako su ga mnogi nazvali. HDZ-ove izmjene Izbornog zakona su usvojene u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH preglasavanjem Bošnjaka. Prijedlog je sada “na čekanju” Zastupničkog doma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79