Nešić prozvao Bećirovića zbog izjave o “Vaskršnjem saboru” RS-a i Srbije

Nešić prozvao Bećirovića zbog izjave o “Vaskršnjem saboru” RS-a i Srbije


Nakon što je predsjednik RS-a Milorad Dodik javno kritikovao člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić se pridružio u prozivkama.

Bećirović je nedavno izjavio da je najava održavanja “Vaskršnjeg sabora” Srbije i RS-a neprihvatljiva u demokratskom svijetu, što je izazvalo reakciju političara iz RS-a.

Nešić je nazvao Bećirovića “Kalimero”, sugerirajući da je njegova reakcija neopravdana.

Nešić je istakao da “Vaskršnji sabor” RS-a i Srbije nije usmjeren protiv bilo koga, već je to prilika za afirmaciju ekonomskih i kulturnih projekata između dvije regije. Dodao je da bi projekti u RS-u koristili i Bošnjacima te cijeloj BiH.

Ministar Nešić je podsjetio na ustavni član 3.2. BiH koji dopušta entitetima da uspostave specijalne odnose sa susjednim državama, naglašavajući da je normalizacija odnosa i regionalna suradnja jedan od zahtjeva EU.

U svojoj kritici, Nešić je postavio pitanje zašto bi bilo loše za BiH izgraditi autoput od Kuzmina do Banje Luke, ističući da bi takvi projekti koristili svim građanima, uključujući Bošnjake. Optužio je Bećirovića da širi netrpeljivost i opstruira ekonomski napredak.

Na kraju je Nešić pozvao na fokus na rad i razvoj umjesto na političku demagogiju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija