Nesreća kod Čapljine: Kako je jedna osoba nestala iz skupocjenog BMW-a? Gdje su rezultati alkotestiranja

Nesreća kod Čapljine: Kako je jedna osoba nestala iz skupocjenog BMW-a? Gdje su rezultati alkotestiranja


Tokom nedeljnog jutra dogodila se teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M16 na lokalitetu mjesta Modrič kod Čapljine.

Kako saznaje portal Crna-Hronika, do nesreće je došlo u jutarnjim satima 6:35 kada se iz još nepoznatih razloga vozilo marke BMW sletilo sa ceste i prevrnulo na krov.

17-godišnja I. M. je podlegla povredama, a sa njom su u vozilu bile tri ili četiri osobe. Ne zna se jer Tužilaštvo ima jednu informaciju, a policija drugu.

(FOTO) Pogledajte kako izgleda BMW u kojem je poginula 17-godišnja Ivana

Naime, u ponedjeljak je u biltenu MUP-a HNK-a objavljena zvanična informacija da su se u automobilu uz djevojku koja je izgubila život nalazili još i A.J. (2001.) kao vozač i I.R. (2003.) kao suvozač, zadobivši pritom, jedan lakše, a drugi teže tjelesne povrede što se ne podudara s onim što je evidentirao dežurni kantonalni tužitelj.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić je za Bljesak potvrdio kako su svi sudionici alkotestirani ali da rezultati testiranja njemu zasad nisu poznati.

Iz Tužilaštva HNK tvrde da se u vozilu nalazilo ukupno četiri osobe, što je u suprotnosti s onim što je ranije bilo dostupno iz policije.

Teška nesreća kod Čapljine: Poginula 17-godišnja Ivana

Dakle, na dan nesreće iz Operativnog centra MUP-a HNK-a su za Bljesak prvobitno kazali da su se u vozilu, uz stradalu djevojku, nalazile dvije osobe, dok je glasnogovornik MUP-a tada rekao kako se u vozilu uz stradalu nalazila samo jedna osoba. Naknadno je potvrdio da je takvu informaciju dobio iz PU Čapljina.

Iz spomenute policijske uprave ponovno je rečeno da se radi o “samo” tri osobe.

Dakle, službena informacija MUP-a razlikuje se od onoga što je dežurni tužitelj utvrdio na mjestu nesreće.

Napomenimo i to kako se za nesreću koja se dogodila u 6:35 saznalo tek nakon što su se čitatelji obratili medijima iako su na mjestu nesreće bili pripadnici MUP-a HNK-a, Hitne pomoći kao i službe koje su, kako navode čitatelji Bljeska, uklonile vozilo “u vrlo kratkom roku”.

Dežurni tužitelj je naredio obdukciju tijela stradale Ivane M. iz Metkovića koja je u ponedjeljak i obavljena, a naređeno je i vještačenje tehničke ispravnosti vozila, kazali su iz Tužilaštva. Nakon obrade u CUM-u SKB Mostar, dvojica povrijeđenih otpušteni su iz bolnice, potvrđeno je za Bljesak iz SKB Mostar. Šta je s četvrtom osobom za koju je Tužilaštvo HNK-a utvrdilo da se nalazila u vozilu i zašto je ona “izbrisana” iz izvješća za sada se ne zna.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija