Nesreća na Hvaru: Žena se penjala na gliser, teško je povrijedio propeler

Brza reakcija i hrabrost istarskih policajaca, Emila Maružina i Nevia Vitasovića, odigrala je ključnu ulogu u spašavanju 63-godišnje žene koja je doživjela ozbiljne povrede u nesreći koja se dogodila na Hvaru. Nesreća se desila tokom penjanja na gliser, kada je noga žrtve zapela između propelera pogonskog motora, uzrokujući ozbiljno krvarenje.

Istarska policija je primila prijavu oko podneva u nedelju o nesreći koja se dogodila u uvali Lužina kod Krničkog porta. Reagujući brzo, policijski brod P-326 je upućen na mjesto događaja, gdje su se već nalazili članovi porodice i kupači koji su pokušali osloboditi povrijeđenu ženu iz propelera.

Policajci Emil Maružin i Nevio Vitasović stigli su na mesto nesreće i pružili neophodnu pomoć unesrećenoj osobi. Zajedno sa članovima porodice i prisutnim kupačima, uspješno su oslobodili žrtvu iz opasnog položaja, pri čemu je bila vidljiva povreda na njenoj nozi.

Nakon brze akcije spašavanja, unesrećena žena je ukrcana na policijski brod zajedno sa timom hitne medicinske pomoći. Brod je nastavio prema uvali Kuje u Ližnjanu, gdje je žena prebačena u pulsku bolnicu. Nakon detaljnog pregleda, ljekari su utvrdili teške povrede i odlučili da zadrže pacijentkinju na daljem liječenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79