Nesreća na putu između Mostara i Stoca: Smrtno stradala žena iz Sarajeva

Teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna teško povrijeđena, danas se dogodila na magistralnom putu M-17, između Mostara i Stoca, u mjestu Hodovo.

Kako nam je kazano iz MUP-a HNK do nesreće je došlo u 12:15 sati kod je vozač izgubio kontrolu na vozilom uslijed čega je došlo do “samoslijetanja” s kolovoza.

“Učesnik je S. Š. rođen 1963. godine nastanjen u Sarajevu s vozilom Škoda Kodiaq, koji je zadobio teške tjelesne povrede. Na mjestu događaja smrtno je stradala njegova suputnica A. R. rođena 1978. godine također nastanjena u Sarajevu”, kazali su za Klix.ba iz MUP-a HNK.

Povrijeđeni muškarac je vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Stolac prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” u Mostaru, a smrtno stradala žena je prevezena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg.

Sa slučajem je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva HNK, a više detalje o nesreći bit će poznato nakon uviđaja koji su uradili policijski službenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79