Nesreća u Njemačkoj: Vozač iz BiH skrivio čeoni sudar sa smrtnim ishodom

Na njemačkom saveznom putu B12, u blizini Pildenaua (okrug Rotal-In), došlo je do teške nesreće koju je prema istragama skrivio vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine. U nesreći je poginuo vozač putničkog vozila (67) iz Njemačke. Nesreća se dogodila nakon što je vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine, iz još uvijek nepoznatih razloga, počeo krivudati po putu i čeono se sudario s vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Udarac je bio tako snažan da je vozilo iz Njemačke bilo odbačeno s puta, prevrnulo se nekoliko puta i zaustavilo se na bočnoj strani, na strani vozača.

Nažalost, 67-godišnjaku iz Njemačke nije bilo spasa, te je preminuo na licu mjesta. Vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine zadobio je lakše povrede.

U saopštenju policije se također navodi da je nesreća prouzrokovala značajnu materijalnu štetu, procijenjenu na oko 60.000 eura. Protiv vozača iz Bosne i Hercegovine je pokrenuta istraga u vezi s ovom nesrećom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79