Nestanak Mateja Periša postaje sve sumnjiviji: Svi šute na pitanje ko je vlasnik ‘Gotika’

Da li mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića kroz pretjerani fokus na konzumaciju droge žele stvoriti pogrešni narativ o nestanku Splićanina, jer cijeli slučaj dobiva političke konture?

Istražitelji zbunjeni. Sumnjaju na dva scenarija

 

Reporterska ekipa Večernjeg lista boravila je u Beogradu i istraživala šta se priča o klubu ‘Gotik’, iz kojeg je prije deset dana netragom nestao Splićanin Matej Periš, ko je vlasnik, ko stoji iza njega…

Kako navode, kada se postavi pitanje ko je vlasnik ‘Gotika’, svi šute, o njemu ili njima se ne zna ništa… Međutim, piše Večernji list, poznato je kako se radi o objektu u koji je ranije, do lišenja slobode prošle godine, zalazio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja. On je lišen slobode u februaru prošle godine i kao vođa kriminalne grupe tereti se za najmanje šest svirepih likvidacija.

Također, zna se i da osiguranje kluba rade Grobari, a oni su dobri sa Belivukom…

U Srbiji je poznat i slučaj iz 2018. godine kada je više osoba krenulo upravo iz ‘Gotika’ prema noćnom klubu ‘Komitet’, koji su poslije demolirali, a goste maltretirali… Također, za sticanje šire slike o ‘Gotiku’ nije manje važan podatak da se baš u tom klubu u jesen 2019. odvijao “poslovni sastanak” vrha srpskog krim miljea sa ministrom MUP-a Aleksandrom Vulinom.

U julu prošle godine Newsmax Adria “Pregled dana” došao je u posjed iskaza Marka Miljkovića, glavnog saradnika Veljka Belivuka, koji je tvrdio da se viđao sa ministrom Vulinom upravo u ovom klubu. Miljković je tada rekao i da je Vulina upoznao preko svog dede Svetozara Vujačića koji je savjetnik ministra.

– U jesen 2019. godine, ja sam se upoznao sa Aleksandrom Vulinom u klubu ‘Gotik’, to je u Karađorđevoj ulici jedan noćni klub… Tada nam je Vulin predložio da im nađem jedan ‘štek’ van Beograda na neko određeno vrijeme za njihove potrebe – naveo je, između ostalog, Miljković u svom iskazu.

Da li je bilo još sličnih sastanaka u ovom klubu, nije poznato, a Miljković se, po vlastitom priznanju, sa predsjednikom Srbije nije nalazio na javnom mjestu, već u jednom stanu na Zvezdari,

Prema riječima Matejevog prijatelja, u tom skupocjenom klubu u kojeg se ne ulazi tek tako, kobne večeri došlo je do incidenta oko plaćanja računa za nekoliko boca glamuroznog alkohola. Incident je bio intenzivan ali nije predugo trajao, a potvrđen je s više strana, stoga ostaje nejasno zbog čega je srpski MUP od prvog dana u javnosti gradio potpuno oprečni narativ o tome da nikakvog sukoba u klubu kojeg osiguravaju opasne zaštitarske skupine nije bilo.

Iskusni kriminalist za Večernji list kaže da je Matej nesumnjivo bježao od neke opasnosti koja ima veze s ‘Gotikom’, a ne halucinacijom. Otkrio je i zašto srpska policija ne želi otvoriti istragu u klubu i zaobilazi ga u širokom luku, zašto potraga u Savi djeluje kao predstava za javnost te zašto je procurila snimka na kojoj mladić nalik Mateju navodno ima seksualni odnos s dvije nepoznate ženske osobe.

Sagovornik Večernjeg tvrdi da mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića kroz pretjerani fokus na konzumaciju droge žele stvoriti pogrešni narativ o nestanku Splićanina, jer cijeli slučaj dobiva političke konture.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79