Nestao Adis Vilić iz Ustanove za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu “Drin” u Fojnici

Nestao Adis Vilić iz Ustanove za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu “Drin” u Fojnici


Redakciji portala Crna-Hronika javio se gospodin Suljo Osmanović koji je staratelj Adis Viliću koji je bio smješten u Javnoj ustanovi za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica “Drin” u Fojnici već četiri godine.

Adis se udaljio iz doma 18.07.2024. godine i od tada mu se gubi svaki trag.

“Socijalni radnik zaposlen u Domu je događaj prijavio policiji. Oni su napravili grešku ne uzimajući u obzir Adisov socijalni status. On je poput djeteta od 14. godina. Tražio sam od policije u Fojnici da uozbbiilje potragu zbog Adisovog statusa ali i zbog činjenice da njegova bolest je takvog karaktera da ukoliko ne bude uzimao prepisanu terapiju može postati agresivan.

Kao njegov staratelj sam poduzeo sve potrebne radnje da se pojača potraga za Adisom jer je on osoba narušenog mentalnog zdravlja i u datom momentu može biti opasan za druge osobe.

Smatram da policija u Fojnici kao ni ostali u sistemu potrage nisu dovoljno uključeni te da na taj način ovo društvo čine nesigurnim mjestom” – izjavio je Suljo Osmanović.

Ukoliko vidite Adisa molimo vas da odmah pozovete na broj 060 314 96 58 ili najbližoj policijskoj upravi.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija