Sarajevski političar obezbijedio školarinu za mladića Farisa iz Zavidovića

Sarajevski političar obezbijedio školarinu za mladića Farisa iz Zavidovića


Javnost u Bosni i Hercegovin imala je priliku upoznati Farisa Fejzića, mladog dječaka iz Zavidovića, koji dolazi u Sarajevo i kod stadiona Asim Ferhatović Hase prodaje povrće te na taj način prikuplja novac za pomoć svojim oboljelim roditeljima piše Crna-Hronika.

Sarajlije su kupovinom povrća i voća odlučili podržati njegovu borbu.

Sarajevski političar Adis Abaspahić (SDP) pokrenuo je akciju pomoći u obliku stipendije i ostalih potrebnih sredstava za školovanje i svakodnevni život.

“Smatram da je važno podržati mlade ljude poput Farisa, koji se pošteno bore da prežive i da svojim roditeljima obezbijede prijeko potrebnu pomoć.

Danas sa ponosom mogu reći da smo u tome uspjeli, novčana stipendija je obezbijeđena za nastupajuću školsku godinu, prva rata je uplaćena danas i tako će biti svaki naredni mjesec dok naš Faris ne završi osnovno obrazovanje.

Također našem Farisu će biti obezbijeđen školski pribor i ostale potrepštine kako bi imao sve preduslove za normalno obrazovanje.

Kroz mnoge događaje u svom životu naučio sam jednu stvar život nam vraća samo ono što dajemo drugima.” izjavio je Adis Abaspahić na svom Facebook-u


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija