Nesvakidašnji ljubimci: Zagrepčanin živi s 33 zmije, uključujući 21 pitona

Zagrepčanin Matej Tolić ima neobične ljubimce – zmije koje bi mnogi smatrali neobičnim izborom. Matej živi s čak 33 zmije, među kojima se nalazi čak 21 piton. Ovaj entuzijast za reptile radi u Zagrebačkom zoološkom vrtu i dijeli svoj svakodnevni život s ovim nekonvencionalnim ljubimcima.

Iako mnogi ljudi ima strah od zmija zbog njihovih otrovnih vrsta, Matej naglašava da su njegove zmije, uključujući i pitone, relativno bezopasne prema ljudima. Iako imaju do 64 zuba raspoređenih u dva reda, rijetko grizu. Matej je u šest godina koliko ih drži, samo tri puta bio ugrizen.

Pitonima se često naziva “divovske zmije”, ali važno je napomenuti da nisu sve vrste pitona velike. Osim toga, pitoni su poznati po svojoj neobičnoj brizi o potomstvu. Ženke pitona obavljaju posebnu brigu o svojim jajima, omotavajući se oko legla kako bi ih zaštitile dok se mladi ne izlegu, što traje dva do tri mjeseca.

Matejeva strast prema zmijama pokazuje da ljubimci dolaze u raznim oblicima i veličinama, a njegova posebna veza sa svojim zmijama svakako je jedinstvena i zanimljiva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79