Nezakoniti prelasci državne granice povećani za 70 posto

U utorak se održao sastanak na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj između rukovodstva Granične policije BiH i predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije.

Na sastanku su sudjelovali direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije GPBiH Dragan Kulić, general Dejan Luković iz MUP-a Republike Srbije, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum te direktor Službe za poslove sa strancima Žarko Laketa.

Glavna tema sastanka bila je organizirani kriminal povezan s kaznenim djelima krijumčarenja i trgovine ljudima.

Direktor Kuprešaković istaknuo je važnost pojačanih aktivnosti Granične policije BiH u borbi protiv organiziranog kriminala u vezi s nezakonitim migracijama te naglasio potrebu za kontinuiranom suradnjom na državnoj razini i s susjednim zemljama.

Posebno je istaknuo porast broja slučajeva nezakonitih prelazaka državne granice, koji su se u prva dva mjeseca 2024. godine povećali za gotovo 70 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Sudionici sastanka dogovorili su intenziviranje zajedničkih operativnih aktivnosti, uključujući zajedničke ophodnje i razmjenu informacija. Naglašena je važnost razbijanja lanaca organiziranog kriminala koji se bave krijumčarenjem ljudi, a zaključeno je da će se nastaviti jačati operativna suradnja između Granične policije BiH i MUP-a Republike Srbije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79