Nezapamćena havarija elektromreže, danima saniraju kvarove

U ovom preduzeću su rekli da ne mogu precizirati kada će sanirati kvarove, jer su problemi na terenu veliki

Radnici fočanske “Elektrodistribucije” danima ulažu nadljudske napore da bi sanirali brojne kvarove na elektromreži koje su izazvale snježne padavine u ruralnim područjima opštine.

Mada potpomognuti dodatnim ekipama električara iz Istočnog Sarajeva, Trnova i Višegrada, te radnicima fočanskog preduzeća “Siming trejd”, fočanski električari nisu u mogućnosti da riješe, kako su naveli, veliku havariju na elektromreži.

“Riječ je o havariji koja se ne pamti, tako da mještane molimo za strpljenje i razumijevanje”, rečeno je u “Elektrodistribuciji”.

Najveći problem električarima trenutno je područje Čelebića, gdje posao otežava visok snijeg, nepristupačan teren i drveće koje je popadalo na stubove i dalekovode.

“U Čelebićima smo uspjeli da riješimo pola dalekovoda, ali ljudi su i danas bez struje. Čak smo zatražili pomoć od Spasilačke službe `Vulf` Foča, a u pomoć su nam pristigli i vatrogasci. Pojačane su sve ekipe na terenu koje non-stop rade”, naveli su u “Elektrodistribuciji”.

U ovom preduzeću su rekli da ne mogu precizirati kada će sanirati kvarove, jer su problemi na terenu veliki.

Danas su uspjeli da saniraju kvarove na dalekovodu Tjentište, tako da je to kompletno područje sa okolinom dobilo struju.

Struja je stigla i u Kozju Luku, Daničiće, Slađanoviće, Mirjanoviće, Putojeviće i Marevo, Mazoče, Pejkoviće, Bastase i Hum.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79