Nihad Uk podržao Srđana Mandića

Premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, oglasio se na društvenim mrežama povodom nedavnog opoziva načelnika Općine Centar, Srđana Mandića. Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Centar, inicijativa o opozivu Srđana Mandića dobila je podršku 18 vijećnika, dok su dvoje bili suzdržani, a jedan je bio protiv.

Premijer Nihad Uk, na svom Facebook profilu, izrazio je svoje reakcije na ovaj potez Općinskog vijeća. U objavi je napisao: “Do kraja Srđan Mandić.” Njegova izjava odražava jasno mišljenje u vezi s opozivom načelnika Mandića.

Podsjetimo, inicijativa za opoziv načelnika Srđana Mandića potekla je od 16 zastupnika, koji su bili članovi partija Narod i pravde, Stranka demokratske akcije (SDA), Stranke za bolju budućnost (SBB), te nezavisni vijećnici. Nakon žustave rasprave, opoziv je dobio većinsku podršku, te je Srđan Mandić razriješen dužnosti s ukupno 18 glasova za njegov opoziv, dok su dvoje vijećnika bili suzdržani, a jedan protiv.

Opoziv načelnika Mandića iz Naše stranke označava značajnu promjenu u rukovođenju Općine Centar Sarajevo. Sada će biti od interesa pratiti daljnje razvoje događaja i ko će biti imenovan kao njegov nasljednik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79