Ročište za sutkinju Lejlu Numanović iz Gradačca zbog propuštene odluke o mjerama zabrane prilaska Nizami Hećimović

Lejla Numanović i Nizama Hećimović

U četvrtak će se održati pripremno ročište u slučaju protiv sutkinje Lejle Numanović iz Općinskog suda u Gradačcu. Ovo ročište dolazi nakon što je sutkinja Numanović ranije odbila odrediti mjere zabrane prilaska Nerminu Sulejmanoviću, koji je kasnije usmrtio svoju suprugu Nizamu Hećimović, kao i još dvije osobe, prije nego što je počinio samoubistvo.

Detektor je doznao da je pripremno disciplinsko ročište zakazano za četvrtak, 28. marta. Visoko sudsko i tužilačko vijeće objavljuje raspored disciplinskih ročišta na svojoj stranici, ali ne navodi imena osoba protiv kojih se vodi postupak, već samo brojeve predmeta. Detalji se otkrivaju tek na samom ročištu.

Nakon tragičnih događaja prošlog ljeta, gdje je Sulejmanović ubio suprugu i još dvije osobe prije nego što je počinio samoubistvo, mediji su izvještavali da je sutkinja Numanović četiri dana prije ubistava odbila prijedlog policije da se Sulejmanoviću odrede mjere zabrane prilaska njegovoj supruzi.

Ovaj slučaj je pokrenuo široku raspravu o pravosudnom sistemu i odlukama koje su donesene u vezi s ovim slučajem. Policija je locirala Sulejmanovića nakon prvog ubistva, ali je on počinio samoubistvo nakon što je počinio još jedan zločin.

U međuvremenu, Sulejmanović je prenosio svoje zločine uživo putem društvene mreže Instagram, čime je privukao pažnju javnosti na još jedan zastrašujući aspekt ovog tragičnog događaja.

Prema navodima Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Sulejmanović je tokom svojih zlodjela u Gradačcu, koristeći Instagram live, priznao da je ubio tri osobe, a video je u jednom trenutku gledalo više od 15.000 korisnika ove društvene mreže.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79