Nije prihvaćena nagodba pljačkaša starice kojoj su oteli plijen vrijedan 55.000 eura

Okružni sud u Bijeljini nije prihvatio sporazum o priznanju krivice za Živana Glišića i Duška Velimirovića koji su 19. januara ove godine učestvovali u pljački u semberskom selu Brodac, kada su od starice Radinke Tomić oteli novac i zlatni nakit u vrijednosti od 55.000 eura.

Predmet ide na suđenje

Iako su optuženi potpisali sporazum o priznanju krivice u Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, a tužilac je za Glišića tražio četiri godine, za Velimirovića tri godine i deset mjeseci zatvora, sudija Okružnog suda Dane Jamina je ocijenio da je ovakav sporazum neprihvatljiv za sud, odbivši ga u cjelosti i uputivši predmet u redovni postupak.

Optuženima će se ipak suditi

Naime, sudija je utvrdio da se iz optužnice nedvosmisleno vidi da je treća osoba, Miodrag Zeković, koji je vozio Glišića i Velimirovića do sela u kojem su opljačkali staricu i čuvao opljačkani novac u svom stanu, nesumnjivo saučesnik u ovom razbojništvu.

Sud mu u tom slučaju ne bi mogao suditi, jer ga nema u optužnici i on je naveden kao svjedok.

Vezali staricu i sjekli namještaj

Podsjećamo, Glišić i Velimirović su u kuću starice Radinke Tomić, penzionerke, koja je imovinu stekla radom u inostranstvu, upali 19. januara ove godine, vezali je selotejp – trakom, preturali i razbijali stvari po kući, sjekli dijelove namještaja, sve dok nisu našli novac i zlatni nakit.

Uz prijetnje starici da će je ubiti, tražili su da se zakune svojom kćerkom da ih neće odati polciji prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79