Nije smijenjen direktor Doma zdravlja u kojem su propale vakcine

Niko od odbornika nije glasao za ovaj prijedlog, 19 je bilo protiv, a šest uzdržano

Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu danas prihvatili prijedlog o razrješenju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Slobodana Јavora.

Ova tačka u dnevni red uvrštena je jutros na početku zasjedanja na prijedlog samog Јavora, koji je i odbornik u Skupštini grada.

Niko od odbornika nije glasao za ovaj prijedlog, 19 je bilo protiv, a šest uzdržano.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Goran Velaula rekao je da je ishod glasanja pokazao da ni opozicija nije bila za smjenu direktora i da je u ovakvoj situaciji potrebno sačekati rezultate istrage, a ne prejudicirati ishod.

I ranije bili nemarni u Domu zdravlja Prijedor: Vakcine za djecu PROPALE u frižiderima za domaćinstvo

Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević ukazao je da Dom zdravlja Prijedor ima sve uslove za održavanje hladnog režima za očuvanje vakcina, sve propisane procedure, uključujući i postupanje prilikom nestanka struje ili kvara uređaja i da je očigledno da je zakazao ljudski faktor i da neko za to mora biti odgovoran.

“Mi o tome nismo dobili informaciju jer je istraga u toku, a bez toga i konkretnih detalja logično je da prilikom glasanja budemo uzdržani”, rekao je Predojević.

Јavor je rekao da ne može iznositi informacije i detalje jer je istraga u toku, te da je iz moralnih razloga ponudio svoju ostavku na konferenciji za medije dan nakon što je utvrđeno da je došlo do prekida hladnog lanca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79