Nikšić: Nastavljamo jačati BH blok, na lokalne izbore izlazimo sa novim partnerima

Socijaldemokratska partija BiH danas je nastavila postavljati ljestvicu za demokratske standarde u strankama Bosne i Hercegovine, kazao je Nermin Nikšić, novi-stari predsjednik SDP-a nakon što je danas izabran većinom glasova članova svoje stranke.

Nermin Nikšić ponovo izabran za predsjednika SDP-a BiH

„Izabrali smo teži put, demokratičniji put. Danas nema pobjednika ni poraženih, danas je pobijedio SDP, zato trebamo biti ponosni i treba da nam je srce puno. Hvala svima koji su glasali, posebno onima koji su me podržali. Zamolio bih sve one koji su glasali za mene i podržavali me tokom izbora za predsjednika SDP-a da ostanu pribrani, kako kaže stara narodna “U porazu se ne ponizi u pobjedi se ne uzvisi”, nema neprijatelja u SDP-u, postoje samo ljudi koji drugačije misle“, kazao je Nikšić.

Zahvalio je i svom izbornom štabu te je istakao da mu je posebno drago što je najviše glasova osvojio u Tuzli, piše Radiosarajevo.

„Doživio sam razne napade tokom kampanje, nisam htio da na njih odgovaram, držao sam se stare mudrosti da poštujemo svakog čovjeka kao biće ne kao idola. Nema idola i nema nedodirljivih, nema onih koji su iznad SDP-a“, istakao je Nikšić.

Objasnio je i šta čeka SDP nakon današnjih izbora.

„Drago mi je da smo bili upravu kada smo rekli ne koaliciji sa SDA, HDZ i SNSD-om. Nas već čeka Kongres, a nakon njega važni su nam izbori u našim ostalim organizacijama. Nastavljamo sa razvojem SDP-a, pred nama je nastavak kadrovskog jačanja SDP-a. Neizbježno je i finansijsko osvježenje SDP-a, ali će svi naši predstavnici i zastupnici pomagati u jačanju BH. bloka“, kazao je Nikšić.

Kazao je da od drugih kandidata, Svetozara Pudarića i Edina Delića, očekuje da poštuju sud partije.

„Mi idemo dalje a svakome ono što je iza nas neka je na obraz. Mi imamo jasne ciljeve i mi krećemo da jačamo Bh. blok i na lokalnim izborima on će biti još jači neće tu samo biti Naša stranka“, kazao je na kraju Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79