Nikšić: U Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom našli smo haos

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić na današnjoj press konferenciji je govorio o radu vlasti, kazavši da je zadovoljan radom državne vlasti i vlasti Federacije BiH. Također se dotakao o onome što su zatekli u brojnim institucijama i preduzećima.

Danas je obećao finansijsko rasterećenje privrede i borbu protiv kriminala.

Smatra da napadi opozicije u FBiH i Republici Srpskoj pokazuju da kompromisi pokazuju rezultate te je imao poruku za opoziciju.

“Ponestaje argumenata o izdaji i prodaji interesa. Nema argumenta da smo nešto pogrešno uradili, a sada govore da ćemo nešto prodati i izdati. Kao što nismo do sada, nećemo ni od sada praviti trule kompromise kada je u pitanju Bosna i Hercegovina”, poručio je Nikšić.

Kao bitnim za Vladu FBiH je istakao usvajanje seta fiskalnih zakona za finansijsko rasterećenje privrede, zakona o dohotku i minimalnoj plati te online fiskalizaciji.

Govoreći o nezakonitostima, izdvojio je jednu od institucija.

Ključnim smatra borbu protiv korupcije i kriminala te je naglasio da aktuelna vlast ima saznanja o kriminalu te da su zatražili od nadležnih da to istraže. Pa je tako istakao Agenciju za upravljanje oduzetom imovinom FBiH, naglasivši, da su u njoj našli “haos”. Kako je kazao, građani prepoznaju spremnost da se uhvate u koštac s kriminalom i svaki dan dobijaju prijave.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79