NiP u Jajcu poručio: ,,Nije ovaj grad ni hrvatski ni bošnjački, već bosanski, kraljevski”

Skupovi Naroda i Pravde u Jajcu i Donjem Vakufu: Nije ovaj grad ni hrvatski ni bošnjački, već bosanski, kraljevski

Predizbornim skupovima u Jajcu i Donjem Vakufu, uz obraćanje stranačkog rukovodstva predvođenog predsjednikom Elmedinom Konakovićem, predstavljeni su kandidati Naroda i Pravde za predstojeće izbore sa ovog područja.

U Domu kulture u Jajcu prisutnima su se pored predsjednika Naroda i Pravde Elmedina Konakovića obratili i Ismar Halilović, predsjednik Naroda i Pravde Jajce, nosilac liste za Skupštinu SBK Haris Kaniža, Samir Čurić, kandidat za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine.

„Danas posebno želimo poručiti da se država danas ne brani prijetnjama, već teškim i napornim radom za jačanje njenih institucija, te dosljednošću i odgovornošću u traženju najboljih rješenja“, poručeno je iz Jajca.

Malik Turanović, kandidat za Parlament FBiH, kazao je kako je strašna analiza prema kojoj svaka druga mlada osoba planira napustiti BiH.

„To mi u Jajcu najbolje primjetimo. Ostavljanjem ovog sistema i ove Vlade, naše najdraže ćemo gledati samo putem skajpa. Etiketirani smo kao izdajnici svog naroda, kao neko ko će pružiti ruku HDZ-u a onda brže bolje njima u zagrljaj. Dosta nam je toga! Dosta nam je lažnih obećanja! Dosta nam je vladavine podobnih i nesposobnih! Dosta nam je prebrojavanja! Hoćemo život dostojan čovjeka!“, poručio je Turanović jasno kazavši da Jajce nije ni hrvatski ni bošnjački grad, već bosanski grad, grad bosanskih kraljeva i bogate historije.

Predsjednik Povjereništva NiP-a Donji Vakuf Husmir Smajić bio je domaćin skupa u Donjem Vakufu. Kao političar mlade generacije, istaknuo je činjenicu da je upravo NiP stranka koja je dala najviše prostora i pažnje mladima.

„U javnosti su SDA, HDZ i SNSD u svađi, a u biti šta je to, to je samo prebacivanje loptice, dok u stvarnosti dijele talove, poslove itd. Primjer je naš kanton. Još nikad nisam vidio da je jedna stranka pokrenula smjenu ministra ili zatražila odgovornost. Sve se svede na opću stvar, dobije se ono što želi, a narodu se plasira o priča o ugroženosti naroda. To je ponižavajuće! E ne želimo takav sistem. Ovdje se mora odlučno kazati, dosta je više lažnih politika i politikanata, koji zbog svojih ciljeva uništavaju sve vrijednosti na kojima počiva jedno društvo“, kazao je Smajić.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je kako je NiP pokazao šta je istinska promjena kada su za svoje ministre odabrali stručne, poštene, sposobne i hrabre ljude.

„Važno je i da imamo hrabre ljude jer kada uđete u tu arenu režim će protiv vas dići sve što ima. Ja sam prošao 14 krivičnih prijava, aktivirali su sve svoje korumpirane tužioce. Nijednu optužnicu mi nisu mogli potvrditi jer ja da sam krao, i ne bih mrdnuo iz te stranke, tamo je najbolje krasti, tamo te čuvaju i štite, samo slušaj predsjednika i predsjednicu. Mi smo od takvog sistema pobjegli“, kazao je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79