NiPovci nisu uspjeli: Ništa od opoziva Srđana Mandića

NiPovci nisu uspjeli: Ništa od opoziva Srđana Mandića


Referendum za opoziv načelnika sarajevske općine Centar Srđana Mandića koji je trebao biti održan 26. novembra definitivno je propao.

Informaciju je za Klix potvrdio vijećnik u Općinskom vijeću Centar Jasmin Ademović (NiP). Kako je naveo vijećnike je Komisija za opoziv jutros obavijestila da je referendum 26. novembra nemoguće sprovesti jer glasački listići nisu nabavljeni.

“Listići su u inostranstvo trebali stići 15 dana prije održavanja referendum. Međutim, načelnik je 31. oktobra raspisao konkurentski zahtjev te je postavljen rok za dostavu ponuda za 10. novembra, a to je dan kada bi listići već trebli biti otpremljeni u inostranstvo. Načelnik je iskorisitio sve moguće načine da opstruira proces”, rekao je Ademović.

Dodao je da od referendum definitivno neće biti ništa te da će se građani o izboru načelnika općine Centar očitovati na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani naredne godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija