NiPovci nisu uspjeli: Ništa od opoziva Srđana Mandića

Referendum za opoziv načelnika sarajevske općine Centar Srđana Mandića koji je trebao biti održan 26. novembra definitivno je propao.

Informaciju je za Klix potvrdio vijećnik u Općinskom vijeću Centar Jasmin Ademović (NiP). Kako je naveo vijećnike je Komisija za opoziv jutros obavijestila da je referendum 26. novembra nemoguće sprovesti jer glasački listići nisu nabavljeni.

“Listići su u inostranstvo trebali stići 15 dana prije održavanja referendum. Međutim, načelnik je 31. oktobra raspisao konkurentski zahtjev te je postavljen rok za dostavu ponuda za 10. novembra, a to je dan kada bi listići već trebli biti otpremljeni u inostranstvo. Načelnik je iskorisitio sve moguće načine da opstruira proces”, rekao je Ademović.

Dodao je da od referendum definitivno neće biti ništa te da će se građani o izboru načelnika općine Centar očitovati na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani naredne godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79