Ništa od jednog kupona za oba prijevoznika, sve se vraća na staro

Iako su iz kompanije „Centrotrans“ najavljivali da bi jedinstveni kupon za oba gradska prijevoznika svi građani trebali početi koristiti od 1. juna, nažalost to se još nije desilo. A kako stvari stoje i penzioneri bi uskoro mogli ostati bez jedinstvenog kupona.

Stalne opstrukcije

To nam je kazao direktor „Centrotransa“ Safudin Čengić istaknuvši da imaju problema s GRAS-om jer pojedini vozači ne dozvoljavaju penzionerima s kuponom njihove kompanije da uđu u GRAS-ove autobuse.

Čengić: GRAS se ponaša iznad Vlade - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Čengić: GRAS se ponaša iznad Vlade

– Vozači samoinicijativno ne žele pustiti naše putnike, a neki od njih kažu da nemaju nikakvog naloga od strane uprave i to je problem. Mi ćemo sačekati još sedam dana, ukoliko ministarstvo saobraćaja ne riješi ovo pitanje „Centrotrans“ će reći da više ovako ne može funkcionirati dalje. Ne vidim razloga da radimo parcijalno stvari koje neko opstruira stalno, a na kraju su građani najviše na gubitku – dodao je Čengić.

Ističe da u ovom momentu imaju veliki broj penzionera koji s GRAS-ovom kartom koriste njihov prijevoz, te da nemaju ništa protiv toga.

Vlasnik Vlada

– Ali ukoliko nema jedinstvenog stava od strane ministarstva, Vlade i GRAS-a ni mi nećemo nastaviti dalje. Mi smo za to da svi građani imaju jedinstvenu kartu i to je jednostavno uraditi bez problema ali nažalost za ljubav je potrebno dvije. GRAS se ponaša iznad Vlade i ministarstva kao što se ponašao i prethodnih 25 godina. Vlada je njegov vlasnik ali taj vlasnik ne može dati nalog šta on treba raditi – rekao je Čengić.

Od 1. decembra elektronski sistem

Ministar saobraćaja Adnan Šteta istakao je da će nakon analize prvog mjeseca korištenja jedinstvene karte za penzionere napraviti analizu i definirati dalje korake kako bi postepeno išle sve kategorije.

– Na kraju sa 1. novembrom imali bi sve definirano, a od 1. decembra ide i elektronski sistem naplate i novi tarifni sistem. Postepeno će kategorija po kategorija do 1. novembra početi koristiti jedinstveni kupon – dodao je Šteta za Avaz.

Građani uznemireni: Zašto su žohari na ulicama Sarajeva, prijete i zmije

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments