Njemački policajci krenuli na demonstrante, pa se zaglavili u blatu

Hiljade demonstranata okupilo se kako bi spriječili čišćenje i rušenje sela Licerat u zapadnoj Njemačkoj, na čijem mjestu bi trebalo da se proširi rudnik uglja.

Protesti su kulminirali juče – demonstrantima se pridružila ekološka aktivstkinja Greta Thunberg, a došlo je i do sukoba sa policijom koja pokušava da ih rastjera.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi kako su pripadnici snaga bezbjednosti naišli na neočekivanog protivnika – blato.

Na snimku se vide njemački policajci, u opremi za razbijanje demonstracija, koji su se zaglavili u dobokom blatu.

Njima su u pomoć priskočile kolege, što je dovelo do komičnih scena i niza padova po blatnjavoj livadi.

Dodatnu muku zadavali su im demonstranti koji su iskoristili priliku da im se podsmijavaju.

Policijska akcija evakuacije ekoloških aktivista iz sela Licerat počela je u srijedu ujutru. U prva tri dana akcije u kojima su učestvovala policijska pojačanja iz cijele Njemačke, oko 470 ljudi napustilo je selo, od kojih 320 dobrovoljno.

Iz njemačke policije je saopšteno da je oko 70 policajaca povrijeđeno u okršajima sa demonstranatima.

Oko 15.000 demonstranata, prema policiji, ili 35.000 prema organizatorima, došlo je u Licerat kako bi podržali aktiviste koji su zauzeli to mjesto i koje policija pokušava da evakuiše od srijede.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79