Nogometnom Savezu opljačkana kasa, kamera snimila lopova kako kupi pare

Lopovi ne biraju “klijente” . Jedan od takvih odlučio je “pokucati” na vrata Nogometnog saveza.

Ušao je u prostorije, opuhao sef, potom nestao ne sluteći da video kamere snimaju svaki pokret. Premda je slučaj prijavljen policiji, iz Saveza nisu otkrili identitet. Zašto, to samo oni znaju. Zanimljivo da se ovaj slučaj zadokumentovao u radnim materijalima na godišnjoj skupštini NS KS. Delegatima je objašnjeno kako je došlo do manjka sredstava. Još zanimljivije da je Kantolni savez u neposrednoj blizini MUP-a, u strogom centru grada.

Desilo se to krajem 2018.godine. Nije ovo usamljen slučaj provale u NSBiH.

Prije petnaest godina iz Saveza je nestala kasa, teška blizu pola tone. Takva “krađa” teško je izvodiva bez krana, dizalice ili barem šest-sedam ljudi. I taj je slučaj uredno prijavljen policiji. Ni tada, pa sve do danas “počinilac” nije pronađen, pišu Sportske.

Zanimljivo da je u kasi državnog Saveza tada bilo nešto “siće”, ali da su nestali važni papiri. Zamislite lopove koji krenu u pljačku nogometnog saveza da pokradu neke papire. Iz kase koja je teška oko 500 kilograma. Zamislite tek sliku kako to izgleda, kada dvojica moraju nositi metalnu kasu s jedne, druga dvojica s druge strane, jedan otvara vrata, a jedan “čuva stražu”. Takve kadrove u akcionim filmovima teško je uvježbati, bez barem mjesec dana priprema. Bilo kako bilo lopovi su “neopaženo” odnijeli kasu iz Saveza, a da niko nije uhvaćen. Papiri su, slučajno ili ne, bili predmet brojnih istraga koje je Tužilaštvo vodilo protiv bivše administracije i čelnika NSBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments