Nova kritika vlasti: Forto i Mandić na Alpama dok se kanton bori za novac

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo iz Naše stranke, nije u Bosni i Hercegovini iako kako njegov kanton, potresaju ozbiljna pitanja i afere, prije svega nestašica gasa, kao i rasprava o ponderima, odnosno zakonu o pripadnosti javnih prihoda.

Forto se, kako nezvanično saznajemo, nalazi na skijanju na francuskim Alpama, a društvo mu pravi najbolji prijatelj, načelnik sarajevske općine Centar Srđan Mandić.

Zanimljivo je kako je na godišnjem odmoru u ovom osjetljivom periodu već dvije sedmice i ministar privrede Adnan Delić.

Kanton Sarajevo posljednjih dana našao se u fokusu javnosti kad je saopćeno kako Toplane ostaju bez gasa te isključuju grijanje pojedinim naseljima dok termometar pokazuje i temperature do -20 stepeni.

U ponedjeljak je i Predstvnički dom usvojio zakonsko rješenje o novoj raspodjeli prihoda u kojoj se Kantonu Sarajevo ukida ponder dva i tako potencijalno godišnje oduzima oko 90 miliona KM.

Vladu Kantona Sarajevo na posljednjim hitnim sastancima nije predvodio njen predsjednik te su predstavljali ministri iz drugih resora, onih kojima to nije primarna nadležnost.

Uz sve to danas počinje i završna runda pregovora o promjenama Izbornog zakona, a Naša stranka sa svoja tri državna zastupnika, ima ulogu u tom procesu te i tu nedostaje prisustvo njenog predsjednika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79