Nova otmica u Sarajevu: Otac i sin muškarca odveli na Faletiće, maltretirali i opljačkali

U Sarajevu su jučer lišena slobode dvojica pljačkaša koji su oteli novac jednom Sarajliji.

Prema pisanju portala Radiosarajevo, dvojica razbojnika, otac i sin, inicijala S. B. i M. B. su na Marijin Dvoru u vozilo pozvali oštećenog A. M. S obzirom da ih je poznavao od ranije, jer ih je upoznao preko zajedničke prijateljice, muškarac je, ne sluteći šta će mu se dogoditi, ušao u vozilo.

Već u automobilu za njega je počeo horor. Jedan od razbojnika je izvadio nož i počeo ga tući. Vozilom su se odvezli do Falatića, gdje su nastavili sa iživljavanjem, uzevši mu pri tome mobitel, novac i ključeve. Tortura je trajala nekoliko sati.

Srećom, nesretni muškarac je nekako uspio iskoristiti trenutak nepažnje svojih otmičara i uspio je pobjeći. Odmah je otišao u policiju gdje je prijavio cijeli slučaj. S obzirom da je u izjavi saopćio i identitet počinilaca, policija ih je uspjela otkriti i uhapsiti.

Muškarac je zadobio lakše tjelesne povrede, piše Radiosarajevo.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79